Toimitusehdot

Näitä ehtoja sovelletaan Oriveden Kiven (myyjä) ja asiakkaan (tilaaja) välisiin kauppoihin.

Liuskekivien hinta

Sivustolla esitetyt hinnat on ilmoitettu arvonlisäveroineen vapaasti louhokselta noudettuna. Tuotteen hintaan ei sisälly lavaveloitusta tai rahdituskuluja. Kuormalavoja ei hyvitetä ellei toisin ole erikseen etukäteen sovittu.

Maksutapa

Noudettaessa voit maksaa käteisellä tai laskulla. Etämyynnissä tilatut tuotteet veloitetaan laskulla. Myyjä pidättää oikeuden tarkistaa tilaajan luottotiedot.

Tilauksen tekeminen

Tilauksen voi jättää sähköpostitse, puhelimitse, tai asioimalla louhoksellamme.

Tarjouspyyntö

Voit pyytää tarjouksen sähköpostitse tai puhelimitse. Saatuasi tarjouksen toimituksesta, voit jättää tilauksen vastaamalla tarjoukseen. Tilaus vahvistetaan vastaamalla tilaukseen tai erillisellä tilausvahvistuksella.

Tarjouspyynnön laatija on vastuussa tarjouspyynnön sisällöstä. Kohteissa, joissa vaaditaan hyväksyntä kolmannelta osapuolelta, kuten arkkitehdiltä, on tarjouspyynnön laatijan velvollisuus tarvittaessa hyväksyttää tarjottu tuote ennen sitovan tilauksen tekemistä. Myyjä tarjoaa aina tarjouspyynnössä esitetyn, tai lähimmän vastaavan tuotteen mikäli tarjouspyynnössä esitettyä tuotetta ei ole myyjän saatavilla.

Liuskekivien pakkausmäärät

Liuskekivet mitataan ja myydään lavaneliömetreittäin. Todellinen tarvittava kivimäärä riippuu saumanleveydestä ja ladontatyylistä. Tilaajan tulee varmistaa kivimäärän riittävyys ennen tilausta. Osa tuotteista myydään painoperustaisesti, kuten murskeet, sepelit, kivituhka ja liuskekivikatteet. Reunakivet ja sahaukset mitataan juoksumetreittäin.

Toimitusaika

Toimitusaika varastotuotteille on pääasiassa 2-3 arkipäivää. Tilaustuotteiden toimitusaika sovitaan tapauskohtaisesti. Vastaanottajan on oltava tavoitettavissa puhelimitse, muuten toimitus voi viivästyä. Emme vastaa tilauksen viivästyksestä mahdollisesti aiheutuvista kuluista. Kuljetusvastuu siirtyy rahdintoimittajalle, kun lähetys on otettu kuljetettavaksi.

Toimitustapa

Tilaaja vastaa purkupaikasta sekä sille johtavan tien kelpoisuudesta. Tilaajan tulee varmistaa soveltuva purkutapa purkupaikan mukaisesti. Tuotteet toimitetaan pääasiassa 3-akselisilla kuorma-autoilla. Isommat erät toimitetaan tarvittaessa puoli- tai täysperävaunukuormin.

Perälautapurku: Yleisin toimitustapa, jossa lavat vedetään pumppukärryillä alas auton perälautanostimelta. Toimitus vaatii kovan ja tasaisen alustan. Asiakkaan tulee varmistaa purkupaikan soveltuvuus esimerkiksi vanerilevyin, jos piha ei ole kestävää asfalttia, betonia tmv. Jos tavara on tilattu perälautapurkuna, mutta se ei ole mahdollinen kohteeseen, tulee tilaajan maksettavaksi nosturijakelulisä.

Hiab-jakelu: Hiab-nosturijakelussa tuotteet puretaan auton nosturilla sen ulottuvuuden puitteissa. Nosturijakelu onnistuu pehmeällekin pihalle esimerkiksi nurmikolle. Hiab-jakelu on mahdollinen vain lisähintaan mikäli toisin ei ole sovittu. Toimitustapa selviää aina tarjouksestamme.

Kippitoimitus: Osa tuotteista voidaan toimittaa myös kippiautolla pihaan kipattuna.

Tuotteet voidaan myös noutaa louhokselta osoitteesta Yliskyläntie 304, 35100 Orivesi.

Omistusoikeus

Tavara on myyjän omaisuutta kunnes kauppasumma on kokonaisuudessaan maksettu.

Luonnonkiven ominaisuudet

Luonnonkivessä saattaa esiintyä erinäistä värivaihtelua, ja väri saattaa muuttua ajan kuluessa. Luonnonkiveen kuuluvat paksuusvaihtelut, rosoisuudet ynnä muut eivät tee tuotteesta virheellistä. Myyjä vastaa tuotteen soveltuvan vain sen tarkoitettuun käyttötarkoitukseen, ja tilaajan tulee varmistaa hänelle soveltuvin vaihtoehto. Sivustolla olevat kuvat ovat esimerkkikuvia tuotteista. Tuotteisiin kannattaa aina tutustua paikan päällä etukäteen, tai tilata mallikappale.

Reklamaatio

Tilaajan on tarkistettava toimitetut tuotteet välittömästi ja ilmoitettava virheistä ja puutteista kirjallisesti seitsemän vuorokauden kuluessa. Jos virhe tapahtuu toimituksessa tulee tilaajan kirjata tiedot välittömästi toimituksen yhteydessä olevaan rahtikirjaan virheen todentamista varten. Virheellistä tuotetta ei saa ottaa käyttöön vaan tilaajan on oltava yhteydessä myyjään.

Tuotteiden varaus

Tilatut tuotteet voidaan varata jos halutaan varmistaa toimitusaika hyvissä ajoin. Tuotteita varataan vain varausmaksua vastaan. Varausmaksulla varatut tuotteet siirretään sivuun odottamaan toimitusta tilaajan toivoman aikataulun mukaisesti.

Tilauksen peruminen

Kauppa on aina sitova kun tilaus on tehty. Asiakkaan peruessa tilauksen yksipuolisesti myyjä pidättää oikeuden vahingonkorvaukseen sopimusrikkomuksesta, 20% tilauksen arvonlisäverollisesta hinnasta, kuitenkin vähintään 100€. Mittojen mukaan sahattujen ja muiden räätälöityjen tuotteiden tilausta ei voi peruuttaa.

Palautus

Etämyynnissä (puhelin, sähköposti) kuluttajalla on 14vrk palautusoikeus. Osatoimituksissa palautusaika lasketaan ensimmäisen erän toimituksesta. Tilaaja vastaa kaikista tuotteiden palautuksesta aiheutuvista kustannuksista. Palautuksista tulee sopia etukäteen myyjän kanssa. Mittojen mukaan sahattuja ja muita räätälöityjä tuotteita ei voi palauttaa.

Henkilötietosuoja

Asiakkaiden tiedot tallennetaan asiakasrekisteriin asiakassuhteen hoitoa varten. Myyjä ei koskaan luovuta näitä tietoja kolmansille osapuolille. Asiakkaalla on oikeus tarkistaa hänestä tallennetut rekisteritiedot koska tahansa. Asiakkaalla on myös oikeus tulla unohdetuksi näin halutessaan, pyyntö asiakastietojen poistamiseksi tulee tehdä kirjallisesti joko sähköpostitse tai paperisena.

Ylivoimainen este (force majeure)

Myyjä ei vastaa jos tilauksen toimitus myöhästyy tai estyy ylivoimaisen esteen takia, kuten esimerkiksi sota, kapina, liikekannallepano, luonnonmullistus, tuontikielto, takavarikko, pandemia tai muu yhtä merkittävä epätavallinen syy.